TOP NEWS

23 Φεβ 2013

Οδηγός αγορών ρούχων μέσω ίντερνετ!

Κάνοντας αγορές μέσω διαδικτύου;;;Χμ..ναι!!!Στο εξωτερικό είναι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος αγοράς ρούχων εδώ και αρκετά χρόνια. Καθώς η χειραφέτηση των γυναικών μεταφράστηκε με πολλές ώρες εργασίας, ο χρόνος για το αγαπημένο χόμπυ τους..δηλαδή το να περνάς ατελείωτες ώρες χαζεύοντας στα μαγαζιά μέχρι να καταλήξεις στο τι θές να πάρεις, περιορίστηκε αρκετά. Γι' αυτό, οι αγορές μέσω διαδικτύου έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό που πλέον μπορεί κανείς να δεί οτι αυξάνεται και στην Ελλάδα.

Τα παρακάτω είναι κάποια μικρά αλλά ιδιαίτερα σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς για να αρχίσει τις αγορές τους στο ίντερνετ:

1) Πρίν ξεκινήσουμε να ψάχνουμε ατελείωτα στο διαδίκτυο, πρέπει να ανοίξουμε την ντουλάπα μας, να ψάξουμε για τις ταμπελίτσες στα ρούχα μας και να σημειώσουμε τα νούμερα που φοράμε. Φυσικά, μπορούμε να διαπιστώσουμε οτι ανάλογα με το Πίνακα μέτρησης που υπάρχει, το νούμερο διαφέρει. Αυτό σημαίνει, οτι άλλο νούμερο φοράμε στο Αγγλικό πίνακα, άλλο στο Αμερικάνικο κι άλλο στο Κινέζικο. 
http://0.tqn.com/d/golondon/1/0/2/G/0/-/womens-clothes.JPG
Πηγή: http://0.tqn.com/d/golondon/1/0/2/G/0/-/womens-clothes.JPG

 2) Εάν είμαστε σίγουροι για το νούμερο μας και θέλουμε να κάνουμε αγορές από μια συγκεκριμένη φίρμα ρούχων τότε το ψάξιμο στο διαδίκτυο γίνεται πιο εύκολο και πιο ασφαλές για τις αρχάριες. Αυτό γιατί γνωρίζουμε την εταιρεία και το νούμερο καθώς έχουμε ρούχα της στην ντουλάπα μας. 

3) Ξεκινάμε την αναζήτηση μας είτε για συγκεκριμένες εταιρείες (φίρμες) για να διαπιστώσουμε αν έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα ή γενικότερα ψάχνουμε για πολυκαταστήματα τα οποία μπορούν να μας προσφέτουν επιλογές ανάλογα με το τύπο ενδύματος ή της εταιρείας που ζητάμε. Πρέπει να σημειώσουμε οτι υπάρχουν ιστοσελίδες που κάνουν αυτό το ψάξιμο για εμάς.

4) Είναι πολύ σημαντικό όταν δεν έχουμε ξανακάνει αγορές, να στραφούμε σε ηλεκτρονικά καταστήματα που είναι έγκυρα έτσι ώστε να μη πέσουμε θύματα εξαπάτησης. Ένας τρόπος, είναι να ψάχνουμε ΠΑΝΤΑ για τα Στοιχεία Επικοινωνίας του καταστήματος έτσι ώστε να πάρουμε κάποιες πληροφορίες. Συνήθως, τα μεγάλα διαδικτυακά καταστήματα έχουν mail της εταιρείας και όχι προσωπικά. Επίσης, δεν είναι κακό να δοκιμάσουμε να πάρουμε ένα τηλέφωνο για να επαληθεύσουμε την ύπαρξη τους.Αν κάτι δε μας αρέσει, απλά φεύγουμε. 

5) Όταν αγοράζουμε ρούχα, θα πρέπει να προσέχουμε αν το ηλεκτρονικό κατάστημα μας δίνει τη δυνατότητα αλλαγής και επιστροφής προιόντων. Έτσι, σε περίπτωση που δε καταφέρουμε να βρούμε το σωστό νούμερο ή υπάρχει κάποιο ελλάτωμα να μπορούμε να το επιστρέψουμε. 

6) Στις αγορές σας προτιμήστε ηλεκτρονικά καταστήματα με έδρα την Ελλάδα και την Ευρωπαική Ένωση-ειδικά αν είναι οι πρώτες σας αγορές. Τα προιόντα που έρχονται από Αμερική ή Κίνα ή από κάπου αλλού χρειάζονται εκτελωνισμό. Αυτό σημαίνει και περισσότερο χρόνο απόκτησης του προιόντος που έχετε παραγγείλει (καθώς θα έχει κολλήσει στο τελωνείο) αλλά και χρήματα για τον εκτελωνισμό. Βέβαια υπάρχουν κάποια μικρά κόλπα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά δε πιάνουν πάντα.

7) Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες αποστολής, του τρόπου αποστολής και του τρόπου πληρωμής του κάθε καταστήματος. Άλλοι προτιμούν τη χρήση κούριερ έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τη διαδρομή του προίοντος και να αισθάνονται ασφαλείς- αν και είναι ακριβότερο. Επίσης, ένας ασφαλής τρόπος πληρωμής είναι να βγάλετε μια χρεωστική κάρτα που θα την χρησιμοποιείται για τις αγορές σας αυτές. Αν φοβάστε τη χρήση πιστωτικής κάρτας, προσέξτε αν οι ιστοσελίδες των καταστημάτων διαθέτουν μικρά σήματα που υποδεικνύουν την ασφάλεια του ιστότοπου ή αλλιώς χρησιμοποιείστε το Paypal. Το τελευταίο δεν είναι καθόλου δύσκολο.

8) Τέλος, όταν πια φτάσει το προιόν στα χέρια σας, είναι πολύ σημαντικό να επισκέπτεστε πάλι τα ηλεκτρονικά καταστήματα από τα οποία ψωνίσατε και να αφήσετε Αστεράκια αξιολόγησης ή Σχόλια έτσι ώστε να βοηθήσετε και όλους εμάς που ψωνίζουμε μέσω ίντερνετ. Η κριτική σας είναι εξαιρετικά χρήσιμη!!!!!

Ο παράπανω είναι ένας όδηγός για τα πρώτα σημεία που πρέπει να προσέχετε. Θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!!!!!

0 σχόλια:

Thank you for your comments! I always enjoy reading them!
Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας! Πάντα μου αρέσει να τα διαβάζω!

About us

Από το Blogger.

Οδυσσέας Ελύτης-Μονόγραμμα

Απόσπασμα απο το Μονόγραμμα (1971)

http://www.elytis.edicypages.com/526351158870/529978158870

Έτσι μιλώ για σένα και για μένα

Επειδή σ' αγαπώ και στην αγάπη ξέρω

Να μπαίνω σαν Πανσέληνος

Από παντού, για το μικρό το πόδι σου μες στ' αχανή σεντόνια

Να μαδάω γιασεμιά - κι έχω τη δύναμη

Αποκοιμισμένη, να φυσώ να σε πηγαίνω

Μέσ' από φεγγερά περάσματα και κρυφές της θάλασσας στοές

Υπνωτισμένα δέντρα με αράχνες που ασημίζουνε

Ακουστά σ' έχουν τα κύματα
Πως χαϊδεύεις, πως φιλάς
Πως λες ψιθυριστά το «τι» και το «ε»
Τριγύρω στο λαιμό στον όρμο
Πάντα εμείς το φως κι η σκιά