TOP NEWS

28 Φεβ 2013

Ένας απλός Οδηγός αγοράς νυφικού!

Πηγή: www.allurelab.blogspot.gr
 Και ναι, έχετε δεχτεί την πρόταση του καλού σας για να γίνετε κι επίσημα η γυναίκα της ζωής του και ξεκινάτε να οργανώσετε τον γάμο σας. Φυσικά ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα πράγματα που στριφογυρίζουν μέσα στο μυαλό σας είναι το νυφικό που θα φορέσετε..Χμμμ...έχετε 5-6 επιλογές στο μυαλό σας καθώς απο μικρό κοριτσάκι ρίχνατε μερικές κλεφτιές ματιές σε ανάλογα περιοδικά ή σας είχαν μείνει ως εικόνες από τους διάφορους γάμους που πηγαίνατε κατά καιρούς. 

Τι πρέπει να προσέξετε όμως;; Γιατί αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, δεν είναι πάντα αυτό που μας πάει ή ακόμα κι αυτό που ταιριάζει στο στύλ μας..

1) Ένα σημαντικό πρώτο βήμα, είναι να σκεφτείτε αν έχετε κάποιο θέμα για το γάμο σας. Δε θα ήταν ωραίο να το κάνετε δίπλα στην θάλασσα και να φοράτε ένα βαρύ νυφικό με ουρά...!!! Ανάλογα, λοιπόν, με το θέμα του γάμου, την τοποθεσία (βουνό, θάλασσα, πόλη-ξενοδοχειο, εκκλησάκι στα κατσάβραχα, γάμος στα χιόνια των Ζαγοροχωρίων κτλ), καλό θα ήταν να επιλέξετε και το πιο κατάλληλο νυφικό έτσι ώστε να υπάρχει μια αρμονία.Ένα πιο αναλάφρο ίσως απο ρούχα τους ζεστούς μήνες, ένα πιο βαρύ με πανωφόρι, κάπα ή γουνάκι για τους χειμωνιάτικους...

2) Το νυφικό να είναι ανάλογο με την ηλικία σας. Ναι, ξέρω, ξέρω..είναι η δικιά σας στιγμή που θα πρέπει να είναι όπως ονειρεύεστε αλλά πείτε μου πόσο ωραίο είναι να βλέπεις μια ώριμη γυναίκα να φορά μίνι ή να έχει προκλητικό μπούστο..αφήστε το για τις πιο νέες! Επίσης, δεν είναι ωραίο να βλέπεις φρέσκιες νέες κοπέλες με κάτι βαριά νυφικά που θυμίζουν την κακιά μάγισσα στην Χιονάτη..

3) Θέλετε και πέπλο;;; Αυτό είναι καθαρά προσωπική σας επιλογή. Φυσικά, αν διαλέξετε ένα πολύ μακρύ πέπλο σημαίνει οτι ο γάμος σας είναι τόσο επίσημος όσο και ο γάμος της νέας πριγκήπισσας της Αγγλίας. Καλό θα ήταν, στο πάρτυ ή στο παραδοσιακό γλέντι που θα ακολουθήσει να μπορείτε να το αποχωριστείτε ή να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο αν επιθυμείτε.

4) Άν πάλι δε θέλετε ένα τεράστιο πέπλο, μπορείτε να βάλετε μια τιάρα, ένα λουλούδι ή ένα κόσμημα στα μαλλια σας. Θα απογειώσει το νυφικό δίνοντας μια πιο μοντέρνα νότα. 

5) Το νυφικό σας μπορείτε να το ενοικιάσετε ή να το αγοράσετε. Και τα δύο έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Κυρίως στην τιμή. Η ενοικίαση επιλέγεται κυριώς επειδή κοστίζει λιγότερο και σχετίζεται με την ιδέα "αφού θα είναι μόνο για ένα βράδι γιατί να το αγοράσω;". Από την άλλη, η αγορά νυφικού επιλέγεται επειδή θέλετε να είναι μοναδικό και δικό σας χωρίς το άγχος επιστροφής του. Οι τιμές ποικίλουν, από 700 ευρώ εώς το ταβάνι! Βέβαια, αν έχετε βρει μια πολύ καλή μοδίστρα-πατρονίστ είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε το νυφικό των ονείρων σας σε ένα σχέδιο με πολύ χαμηλή τιμή.

5) Τις πιο ακριβές τιμές νυφικών μπορείτε να τις βρείτε κάθε άνοιξη (για το χειμώνα) και φθινόπωρο (για το καλοκαίρι) που βγαίνουν οι κολλεκτιόν με τα νέα σχέδια, δηλαδή δύο φορές τον χρόνο. Είναι εύκολο να βρείτε πιο οικονομικές τιμές αν τα νυφικά ανήκουν σε προηγούμενες χρονιές και έχουν έκπτωση.

6) Πάντα να προσέχετε πώς είναι ο σωματότυπος σας και το στύλ σας. Πρέπει να είστε ανοικτή σε ιδέες και προτάσεις των δικών σας ανθρώπων που θα σας συνοδεύουν όταν βλέπετε και δοκιμάζετε νυφικά καθώς μπορεί να δείτε μια διαφορετική οπτική ή να σας βοηθήσουν με μια εποικοδομητική κριτική. Αποφύγετε τις ακρότητες που αντί να σας αναδείξουν, θα σας επικαλύψουν.

7) Μη σκέφτεστε πάντα οτι ένα νυφικό από κάποιο σχεδιαστή ή οίκο ταυτόχρονα σημαίνει οτι είναι και καλύτερο. Πολλές φορές, τα νυφικά κοστολογούνται πέραν της πραγματικής τιμής και η επιλογή τους είναι μόνο θέμα της προσωπικής σας ματαιοδοξίας. Εννοείται οτι υπάρχουν οίκοι με νυφικά αριστουργήματα και σχεδιαστές που έχουν φτιάξει διαμάντια! Σημαντικό, είναι να νιώθετε άνετα με το μέρος, τον σχεδιαστή ή την μοδίστρα που σας φτιάχνει το νυφικό. Στον χώρο αυτό, δεν υπάρχουν ονόματα, έσεις είστε πελάτες και μη δέχεστε οποιαδήποτε αγενή συμπεριφορά. Οι καιροί είναι δύσκολοι και έχετε τη δύναμη στα χέρια σας ως καταναλωτές!!!

Καλό ψάξιμο!

0 σχόλια:

Thank you for your comments! I always enjoy reading them!
Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας! Πάντα μου αρέσει να τα διαβάζω!

About us

Από το Blogger.

Οδυσσέας Ελύτης-Μονόγραμμα

Απόσπασμα απο το Μονόγραμμα (1971)

http://www.elytis.edicypages.com/526351158870/529978158870

Έτσι μιλώ για σένα και για μένα

Επειδή σ' αγαπώ και στην αγάπη ξέρω

Να μπαίνω σαν Πανσέληνος

Από παντού, για το μικρό το πόδι σου μες στ' αχανή σεντόνια

Να μαδάω γιασεμιά - κι έχω τη δύναμη

Αποκοιμισμένη, να φυσώ να σε πηγαίνω

Μέσ' από φεγγερά περάσματα και κρυφές της θάλασσας στοές

Υπνωτισμένα δέντρα με αράχνες που ασημίζουνε

Ακουστά σ' έχουν τα κύματα
Πως χαϊδεύεις, πως φιλάς
Πως λες ψιθυριστά το «τι» και το «ε»
Τριγύρω στο λαιμό στον όρμο
Πάντα εμείς το φως κι η σκιά