TOP NEWS

25 Φεβ 2013

PAYPAL: Πώς μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό;


 Όταν ξεκίνησα να κάνω αγορές πριν κάποια χρόνια δεν είχα ιδέα για το τι είναι το Paypal. Ένας φίλος μου έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά ήμουν διστακτική στο να κάνω λογαριασμό καθώς δε θεωρούσα τον εαυτό μου και πολύ σχετικό με αυτά. Έτσι, κατέληξα να λέω σε όποιον γνωστό έχω αν μπορεί να μου κάνει τις παραγγελίες μου μέσω του δικού του paypal. 
paypal guide shopping

Μετά από λίγο διάστημα, αποφάσισα κι εγώ να δοκιμάσω. Λίγο οτι δεν έβρισκα τους φίλους για να τους πω τι θέλω για αγορές, λίγο οτι δε μπορούσα να περιμένω, λίγο ότι φοβόμουν μόνο με πιστωτική κάρτα, λίγο οτι βαριόμουν να πάω για κατάθεση σε τράπεζα και λίγο να πληρώνω τα έξτρα χρήματα της αντικαταβολής. Τελικά, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να εγγραφείς και να δημιουργήσεις λογαριασμό ειδικά σε απλές περιπτώσεις αγορών.

Πώς φτιάχνουμε, λοιπόν, εύκολα και γρήγορα λογαριασμό;

1) Κατ'αρχην μπαίνω στην ιστοσελίδα: https://www.paypal.com/gr/webapps/mpp/home.

2)Στην πλατφόρμα που βλέπουμε πατάμε το κουμπί "Personal" καθώς δεν είμαστε μια επιχείρηση αλλά φυσικά πρόσωπα που απλά θέλουμε να κάνουμε τις αγορές μας με ασφάλεια.

3) Όπως βλέπουμε  υπάρχει ένα κουμπί που λέει "Sign Up". Είναι το κουμπί της εγγραφής. Το πατάμε και μπαίνουμε.

4) Στην συνέχεια βάζουμε την χώρα μας πχ. Greece και τη γλώσσα "english" καθώς δε δίνει επιλογή ελληνικών.

5) Παμε στο "sign up for you" καθώς είναι για ατομική χρήση και όχι για κάποια επιχείρηση και πατάμε "get started".

6) Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στη φόρμα που παρουσιάζεται. Αφού το κάνουμε πατάμε "Agree and Create account". Δηλαδή οτι συμφωνούμε και δημιουργούμε λογαριασμό.

Στη συνέχεια, αφού έχετε δημιουργήσει λογαριασμό, πάμε στα παρακάτω.

7) Υπάρχει ένας πίνακας με ταμπέλες. Πηγαίνετε στο "Profile". Εκεί πρέπει να συμπληρώσετε αρκετά από τα στοιχεία σας και που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας. Στο "Account information", μπορείτε να γράψετε τη Διεύθυνση κατοικίας και το τηλεφωνό σας. Στο "Financial information", θα πατήσετε στο "Credit/Debit cards" και θα βάλετε τον αριθμό της κάρτα σας. Η κάρτα σας μπορεί να είναι χρεωστική ή πιστωτική. Οι περισσότεροι βάζουν μια χρεωστική electron visa. 
  • Να είστε προσεκτικοί με τα στοιχεία σας. Πρέπει να τα συμπληρώσετε όπως είναι ακριβώς γραμμένα στην ταυτότητα σας και πάνω στην κάρτα σας.

8) Ταυτόχρονα ξεκινάει η διαδικασία πιστοποίησης σας. Η χρέωση για την πιστοποίηση είναι περίπου 2 ευρώ και θα φανεί στην κάρτα σας. Όταν πάρετε τη μηνιαία αναφορά λογαριασμού, θα δείτε τη χρέωση και θα δείτε ότι υπάρχει ένας αριθμός στο σημείο του paypal. Αυτόν τον αριθμό θα σας το ζητήσει η Paypal  για να ολοκληρώσει την πιστοποίησή σας ως μέλος (verified). Αν θυμάμαι καλά, μετά επιστρέφει και το ποσό της μικρής χρέωσης στον λογαριασμό του paypal.
  • Αν δεν έχετε μηνιαία αναφορά, μπορείτε να πάτε στην τραπεζά σας και να το ζητήσετε να σας το βρούν αυτοί βλέποντας το ιστορικό των συναλλαγών σας.
  • Αν θέλετε εκτός απο αγορές να κάνετε και πωλήσεις, να βάλετε και ένα λογαριασμό τράπεζας (IBAN).
  • Συνήθως υπάρχουν κάποια πολύ μικρά ποσά που χρεώνει το paypal όταν κάνετε τις αγορές σας. Υπάρχουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους.

Καλές αγορές!!!!

0 σχόλια:

Thank you for your comments! I always enjoy reading them!
Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας! Πάντα μου αρέσει να τα διαβάζω!

About us

Από το Blogger.

Οδυσσέας Ελύτης-Μονόγραμμα

Απόσπασμα απο το Μονόγραμμα (1971)

http://www.elytis.edicypages.com/526351158870/529978158870

Έτσι μιλώ για σένα και για μένα

Επειδή σ' αγαπώ και στην αγάπη ξέρω

Να μπαίνω σαν Πανσέληνος

Από παντού, για το μικρό το πόδι σου μες στ' αχανή σεντόνια

Να μαδάω γιασεμιά - κι έχω τη δύναμη

Αποκοιμισμένη, να φυσώ να σε πηγαίνω

Μέσ' από φεγγερά περάσματα και κρυφές της θάλασσας στοές

Υπνωτισμένα δέντρα με αράχνες που ασημίζουνε

Ακουστά σ' έχουν τα κύματα
Πως χαϊδεύεις, πως φιλάς
Πως λες ψιθυριστά το «τι» και το «ε»
Τριγύρω στο λαιμό στον όρμο
Πάντα εμείς το φως κι η σκιά