TOP NEWS

24 Μαρ 2013

Πώς να σιδερώνετε γρήγορα πουκάμισα!


shirts ironing
Πηγή φωτογρ.: newsbeast.gr
Σίγουρα μια από τα πιο βαρετές και δύσκολες ασχολίες που σχετίζονται με τα ρούχα μας είναι το σιδερωμά τους! Δεν είναι λίγες οι φορές που σε γυναικείες συζητήσεις ακούς : "πώ, πώ έχω και ένα τόνο σιδέρωμα!"..Ναί, ναι σίγουρα δεν είναι το αγαπημένο χόμπυ για εμάς τις γυναίκες αλλά ούτε και για τους άνδρες που μένουν μόνοι. Μετά από έρευνα που έγινε, το χειρότερο κατά μακράν ένδυμα το οποίο σιχαίνονται και τα δύο φύλα να σιδερώνουν δεν είναι άλλο από το πουκάμισο! Το πουκάμισο που φοριέται σχεδόν καθημερινά λόγω της εργασιακής του ταυτότητας είναι ο φόβος και ο τρόμος των περισσοτέρων που λόγω δυσκολιών στο κόψιμο του μπορεί να πάρει αρκετή ώρα σιδερώματος (πολλές φορές στο τέλος χωρίς να έχεις καταφέρει τίποτα). Παρακάτω να δείχνουμε ένα video για γρήγορο σιδέρωμα από το κανάλι της εταιρείας TM Lewin που ειδικεύεται στα επαγγελματικά ντυσίματα και φυσικά στα πουκάμισα. Πραγματικά, δεν χρειάζεται χρόνο άλλα τρόπο!!!
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα καλό σίδερο με ατμό!
Χρειάζεστε νερό σε σπρέυ και αν θέλετε και ένα επιπλέον σπρέυ ειδικά για πουκάμισα. Επίσης, καλό θα ήταν η σιδερώστρα σας να είναι καλή ποιοτικά και φαρδιά καθώς έτσι θα κάνετε λιγότερο χρόνο.

Αρχικά, βρέχουμε το πουκάμισο με το σπρέυ νερού και το κρατάμε για λίγα λεπτά μέχρι να μουσκέψει λιγάκι. 

Ξεκινάμε από την άκρη του μανικιού του πουκαμίσου. Είναι προτιμότερο να βάζουμε όλο το σίδερο και να μην πατάμε μόνο τη μύτη του γιατι δημιουργούνται μικρές ζάρες.

Αφου τελειώσουμε το μανίκι, συνεχίζουμε με το κομμάτι των ώμων και της πλάτης. Δηλαδή αυτό που είναι κάτω από το κολάρο και υπάρχουν οι ενώσεις με τα μανίκια.

Μετέπειτα, ξεκινάμε να σιδερώνουμε το κολάρο του πουκάμισου. Το διπλώνουμε και σιδερώνουμε μόνο με μια κίνηση στη μέση του κολάρου ώστε να μη δημιουργηθεί αυστηρή τσάκιση.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πάλι: το σίδερο πρέπει να πατιέται ολόκληρο από πίσω προς τα μπροστά που είναι η μύτη κι όχι μόνο με τη μύτη!

Το κόλπο σε αυτό το σημείο, είναι να κουμπώσουμε το κουμπί του κολάρου και να ξεκινήσουμε το σιδέρωμα όλου του πουκαμίσου από το μπροστινό μέρος προς τα πίσω κυκλικά. 

Μια συμβουλή είναι να το κρεμάσετε για 10 λεπτά να "κρυώσει" λιγάκι και μετά είναι έτοιμο για φόρεμα!


0 σχόλια:

Thank you for your comments! I always enjoy reading them!
Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας! Πάντα μου αρέσει να τα διαβάζω!

About us

Από το Blogger.

Οδυσσέας Ελύτης-Μονόγραμμα

Απόσπασμα απο το Μονόγραμμα (1971)

http://www.elytis.edicypages.com/526351158870/529978158870

Έτσι μιλώ για σένα και για μένα

Επειδή σ' αγαπώ και στην αγάπη ξέρω

Να μπαίνω σαν Πανσέληνος

Από παντού, για το μικρό το πόδι σου μες στ' αχανή σεντόνια

Να μαδάω γιασεμιά - κι έχω τη δύναμη

Αποκοιμισμένη, να φυσώ να σε πηγαίνω

Μέσ' από φεγγερά περάσματα και κρυφές της θάλασσας στοές

Υπνωτισμένα δέντρα με αράχνες που ασημίζουνε

Ακουστά σ' έχουν τα κύματα
Πως χαϊδεύεις, πως φιλάς
Πως λες ψιθυριστά το «τι» και το «ε»
Τριγύρω στο λαιμό στον όρμο
Πάντα εμείς το φως κι η σκιά