TOP NEWS

26 Μαρ 2013

Εύκολος οδηγός να στενέψετε το τζιν σας!


Όταν ήμουν φοιτήτρια και ήμουν μακριά από το πατρικό μου σπίτι και τη μητέρα μου, δεν ήταν λίγες οι φορές που ήθελα να στενέψω τα τζιν παντελόνια μου είτε επειδή αδυνάτιζα εύκολα (καθώς δεν είχα το σπιτικό φαγητό!) είτε επειδή είχα βαρεθεί και ήθελα να αλλάξω το στύλ τους. Έτσι ξεκίνησα μόνη μου τα πρώτα πειράματα με το ράψιμο χωρίς ραπτομηχάνη τα οποία μπορώ να πώ οτι πέτυχαν και είχα και πελάτες τις φίλες μου.  Έτσι ο πιο γρήγορος ερασιτεχνικός τρόπος είναι ο παρακάτω:


Βήμα 1ο: Φορέστε το τζιν σας για να πάρετε μια ιδέα για το σχήμα που θέλετε. Φορέστε το από μέσα προς τα έξω, πάρτε ένα μολύβι ή μαρκαδόρο και  σχεδιάσετε μια γραμμή και στα δύο πόδια για να δείξετε πόσο στενό θέλετε να είναι. Θυμηθείτε να κάνετε την γραμμή στο εσωτερικό, ώστε όταν το φοράτε να μην  μπορείτε να δείτε τις ραφές από την εξωτερική πλευρά του κάθε ποδιού . Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει την γραμμή στην αντίθετη πλευρά της αρχικής ραφής του κατασκευαστή.

Βήμα 2ο: Πάρτε μια βελόνα και κλωστή. Επιλέξτε ένα νήμα που να είναι  κατά προτίμηση σκούρο  και να δένει αρμονικά με το χρώμα του τζιν σας. Περάστε την κλωστή στη βελόνα σας και ξεκινήσετε να ράβετε πάνω στην γραμμάη που έχετε σημειώσει

Βήμα 3οΔοκιμάστε το τζιν σας για να δείτε αν  σας ταιριάζει. Περπατήστε για να δείτε αν τα πόδια (μπατζάκια) ταιριάζουν καλά και είναι εύκολα στις κινήσεις σας. Μερικές φορές το τζιν χαλαρώνει αν υπάρξει κίνηση έντονου περπατήματος ή ελαφρού τρεξίματος. Μπορείτε να το δοκιμάσετε για να δείτε αν θα χαλαρώσει-ανοίξει και θέλτε να το κάνετε πιο στενό.  

Βήμα 4οΞεκινήσετε το ράψιμο! Βεβαιωθείτε οτι οι βελονιές σας είναι πολυ μικρές, σφιχτές και όσο γίνεται πιο κοντά η μια με την άλλη. Αν δε γίνει αυτό, θα έχετε ανοιχτες βελονιές και το τζιν δεν θα είναι πολύ όμορφο καθώς μετά το πλύσιμο οι ραφές θα φαίνονται χαλαρές. Να είστε πολύ προσεκτικές στο ράψιμο, να προσπαθήσετε να είστε πολύ προσεκτικές ώστε να ράψετε όσο πιο τέλεια γίνεται. Στην ουσία αντικαταστείς τη δουλειά της ραπτομηχανής.

Βήμα 5ο: Κόψτε οτι ύφασμα περισσεύει εάν αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά θα κάνει το τζιν σας να είναι πιο άνετο. Ωστόσο, καλύτερα θα είναι να το φορέσετε μερικές φορές και μετά το πρώτο πλύσιμο να δείτε σε τι κατάσταση θα είναι και τι ύφασμα χρειαστεί να κόψετε για να είστε πιο σίγουρες. Από τη στιγμή που θα κοπεί το ύφασμα θα είναι πιο δύσκολο να γίνουν αλλαγές.


Ένας άλλος τρόπος που δείχνει και το video παρακάτω -τον οποίο υιοθέτησα αντί τα αρχικά βήματα για το σχεδιασμό του στενέματος- είναι να βάλετε ένα τζιν στενό που σας αρέσει και θέλετε να το κάνετε το ίδιο πάνω στο φαρδύ τζιν που θέλετε να αλλάξετε. Έτσι έχετε ένα άλλο τζιν παντελόνι σαν οδηγό. Σημειώνετε πάλι με μαρκαδόρο, μολύβι την γραμμή εσωτερικά. Είναι σημαντικό η γραμμή που σχεδιάζετε για να ράψετε πάνω σε αυτή να "σβήνει" ομαλά. Δηλαδή να μην έχετε μια απότομη γωνία αλλά να υπάρχει μια αρμονική γραμμή για ραφή. Στο video βλέπετε οτι χρησιμοποιεί ένα χαρτί για να βοηθηθεί στο να κάνει την γωνία πιο "μαλακή", δηλάδή να τη "σβήσει" πιο ομαλά.

Καλό ράψιμο!!!!
Πηγή: http://www.wikihow.com/Make-Skinny-Jeans


1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ ωραίο blog. Η διαδικασία μου φαίνετε αρκετά αγχωτική αλλά πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω. Το θέμα είναι πως άμα κάνεις έστω και ένα μικρό λαθος, πάει το τζιν. Ευχαριστώ για τον οδηγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thank you for your comments! I always enjoy reading them!
Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας! Πάντα μου αρέσει να τα διαβάζω!

ATHENS Fashion week

Loading...

About us

Από το Blogger.

Οδυσσέας Ελύτης-Μονόγραμμα

Απόσπασμα απο το Μονόγραμμα (1971)

http://www.elytis.edicypages.com/526351158870/529978158870

Έτσι μιλώ για σένα και για μένα

Επειδή σ' αγαπώ και στην αγάπη ξέρω

Να μπαίνω σαν Πανσέληνος

Από παντού, για το μικρό το πόδι σου μες στ' αχανή σεντόνια

Να μαδάω γιασεμιά - κι έχω τη δύναμη

Αποκοιμισμένη, να φυσώ να σε πηγαίνω

Μέσ' από φεγγερά περάσματα και κρυφές της θάλασσας στοές

Υπνωτισμένα δέντρα με αράχνες που ασημίζουνε

Ακουστά σ' έχουν τα κύματα
Πως χαϊδεύεις, πως φιλάς
Πως λες ψιθυριστά το «τι» και το «ε»
Τριγύρω στο λαιμό στον όρμο
Πάντα εμείς το φως κι η σκιά