TOP NEWS

1 Απρ 2013

Πλατφόρμες: πώς να περπατάτε πάνω σε αυτές!

Στην προηγούμενη ανάρτηση σας παρουσίασα πώς να φορέσετε τις πλατφόρμες. Σε αυτήν θα σας πω μερικές μικρές αλλά χρήσιμες συμβουλές για το πώς να περπατάτε πάνω στο ζευγάρι αυτό των παπουτσιών μιας και δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου. Εντάξει, εντάξει, μην απογοήτευεστε δεν είπα οτι είναι και το πιο δύσκολο!!!

Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες είναι από τις ψηλές, δηλαδή είναι 10 εκατοστών συν 2 εκ. βάση πλατφόρμας. 

1) Αν δεν είστε έμπειρη, πρέπει να ξεκινήσετε με ένα ζευγάρι χαμηλές πλατφόρμες. Αγοράστε δηλαδή ένα ζευγάρι περίπου 3-4 εκατοστών και χωρίς βάση μπροστά. Εξασκηθείτε, δείτε πως περπατάτε αν σας δυσκολεύουν ή όχι. Δοκιμάστε πλατφόρμες με λουράκι στο αστράγαλο για μεγαλύτερη  σταθερότητα. Αυτές που δεν έχουν (ξέρετε εκείνες που είναι σαν..πως να το πω τσόκαρα ή στυλ παντόφλας) λέγεται οτι γλυστράει το πόδι μπροστά πιο εύκολα. Φυσικά, είναι αναλόγως τι βολεύει τον καθέναν. 

2) Αν τις βρείτε βολικές τότε προχωρήστε σε ψηλότερες και με βάση μπροστά κατώ από το πέλμα. Συνήθως αυτές σας κάνουν να φαίνεστε ψηλότερες αλλά δεν έχεις καλή επαφή με το έδαφος. Το μυστικό δεν είναι άλλο από την πολύ εξάσκηση. Φορέστε τις όταν είστε στο σπίτι και κάνετε τις καθημερινές σας εργασίες. Αυτό το είδος παπουτσιού έχει να κάνει με την ισορροπία. 

3) Αφού έχει να κάνει με την ισορροπία, προσέξτε τη στάση του σωματός σας. Οι ώμοι πρέπει να είναι κάπως προς τα πίσω, η πλάτη ίσια. Αν καμπουριάζετε επειδή δυσκολεύεστε δεν είναι και το καλύτερο θέαμα! Μεγάλη σημασία είναι να βάζετε δύναμη στους κοιλιακούς σας και στους ραχιαίους που είναι στην πλάτη. Αν είστε λιγάκι..αγύμναστη θα παρατηρήσετε οτι όταν κάνετε εξάσκηση επειδή αρχικά σφίγγεστε ίσως να πιαστείτε σε  κάποιες απο αυτές τις ομάδες μυών. Προσπαθείστε να περπατήσετε σε μια ευθεία γραμμή, ισορροπώντας χωρίς να μπαλατζάρετε, με το σώμα σας στητό. Κάντε πολλές ασκήσεις ισορροπίας (π.χ ισορροπήστε στο ένα ποδι).

4) Όλα έχουν να κάνουν με την θέληση και τη σκέψη. Να σκέφτεστε την ώρα που περπατάτε τον τρόπο με τον οποίο περπατάτε. Διορθώστε την καμπούρα σας ή τους σκυφτούς σας ώμους. Επίσης, δεν ρίχνουμε το σώμα προς τα μπροστά. Καθώς ισορροπούμε πρέπει το σώμα να είναι αρμονικό. Σκεφτείτε πόσο ωραία και εύκολα περπατάτε και πόσο ψηλή νιώθετε με το σώμα σας καλά στημένο. 

5) ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ στις πλατφόρμες είναι να ακουμπάτε ΠΡΩΤΑ το πίσω μέρος του παπουτσιού και μετά το μπροστά. Κάνετε ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑΚΙΑ, προσεχτικά ακουμπώντας πρώτα το πίσω μέρος του παπουτσιού και μετά το μπροστά που είναι τα δάχτυλα αλλιώς θα πηγαίνετε λές και είστε έτοιμη για επίθεση! Δεν είναι ωραίο!

6) Τα γόνατα σας να είναι ελαφρά λυγισμένα μην τα έχετε τεντωμένα λές και είστε στρατιώτης σε παρέλαση. Έτσι αποφεύγετε τυχών τραυματισμούς, περπατάτε πιο εύκολα και ο βηματισμός γίνεται πιο απαλός.

7) Πολλά μοντέλα όταν φοράνε πολύ ψηλά τακούνια συνήθως έχουν χαλαρούς τους γοφούς τους γιατί τα βοηθάει στο περπάτημα. Δηλαδή δεν σφίγγονται στον να έχουν το σώμα σαν λαμπάδα, είναι στητά στους ώμους και στην πλάτη αλλά οι γοφοί κουνιούνται ελαφρώς ανάλογα με το πόδι. Δοκιμάστε το!

8) Είπαμε, το παν είναι η εξάσκηση!!!!! Αν εξασκηθείτε στο πάτωμα του σπιτιού σας, προχωρήστε σε πιο extreme καταστάσεις! Δηλαδή, στις σκάλες, σε χορτάρι, σε έδαφος λίγο πιο ανώμαλο για να έχετε πλήρη εικόνα και έλεγχο του παπουτσιού σας. Φυσικά, ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ πού πατάμε!!!!!! Κοιτάμε το έδαφος που είναι μπροστά μας.


Παρακάτω σας έχουμε ένα χρήσιμο video για το πώς να περπατάτε σε ψηλά παπούτσια, ελπίζω να σας βοηθήσει. Η κοπέλα είναι μοντέλο πασαρέλας.

Καλή εξάσκηση και καλό περπάτημα!!!!!

0 σχόλια:

Thank you for your comments! I always enjoy reading them!
Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας! Πάντα μου αρέσει να τα διαβάζω!

About us

Από το Blogger.

Οδυσσέας Ελύτης-Μονόγραμμα

Απόσπασμα απο το Μονόγραμμα (1971)

http://www.elytis.edicypages.com/526351158870/529978158870

Έτσι μιλώ για σένα και για μένα

Επειδή σ' αγαπώ και στην αγάπη ξέρω

Να μπαίνω σαν Πανσέληνος

Από παντού, για το μικρό το πόδι σου μες στ' αχανή σεντόνια

Να μαδάω γιασεμιά - κι έχω τη δύναμη

Αποκοιμισμένη, να φυσώ να σε πηγαίνω

Μέσ' από φεγγερά περάσματα και κρυφές της θάλασσας στοές

Υπνωτισμένα δέντρα με αράχνες που ασημίζουνε

Ακουστά σ' έχουν τα κύματα
Πως χαϊδεύεις, πως φιλάς
Πως λες ψιθυριστά το «τι» και το «ε»
Τριγύρω στο λαιμό στον όρμο
Πάντα εμείς το φως κι η σκιά